Mozz in samenwerking met D&M depot

Deze elegante muurtuin is gerealiseerd naar aanleiding van de Triënnale voor Vormgeving met het thema ‘Hands on Design’ en ontstaan vanuit de samenwerking Stijn Vernaillen en D&M Depot.

Sfeerbeeld K!-Design door Katja Van Breedam | Artistieke creaties en functioneel design in keramiek Sfeerbeeld K!-Design door Katja Van Breedam | Artistieke creaties en functioneel design in keramiek

Een gloednieuw ontwerp om te bewonderen

Deze elegante muurtuin is gerealiseerd naar aanleiding van de Triënnale voor Vormgeving met het thema ‘Hands on Design’ en ontstaan vanuit de samenwerking met productontwikkelaar Stijn Vernaillen en fabrikant D&M Depot. De samenkomst van esthetiek en functionaliteit met ambacht, technische kennis en industrie resulteert in een innovatief ontwerp. Als puzzelstukken, die een minimale plaats innemen in de ruimte, vallen de modules in elkaar.

De vorm is daarbij bepaald door zijn functionaliteit. Met één handeling komt het watercircuit op gang en de muurtuin tot leven. De planten nemen enkel het water op dat ze nodig hebben, de rest blijft in het reservoir. Varianten in grootte kunnen eindeloos gecombineerd worden, zowel binnen- als buitenshuis. Zo ontstaat een intrigerende interactie tussen eenvoud en schoonheid. Dit ontwerp is tevens tentoongesteld in het designmuseum te Gent 2016-2017.

close
Vorige
Volgende

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe creaties en de laatste nieuwtjes.